• 1-bijen-zww
  • 2-bijen-zww-kleur
  • 3-bijen-kleur
  • 4-bijen-kleur
  • 5-bijen-kleur
  • 6-bijen-kleur
  • 7-bijen-kleur
  • 8-bijen-zww-kleur
  • 9-bijen-zww

Over mijzelf

Bernie de Bie

Bernie de Bie

Ik ben geboren in 1954, afgestudeerd in 1980 als klinisch psycholoog aan de Universiteit van Utrecht. Later ben ik eerstelijnspsycholoog geworden en BIG-geregistreerd GZ-psycholoog. Ik heb in 1992-1994 de opleiding gedaan van de Nederlandse Vereniging ter bevordering van Antroposofische Psychotherapie (NVAP). Dat heeft veel voor mijn werk betekend.
Ik heb ruim 20 jaar een eigen praktijk als eerstelijnspsycholoog gehad binnen het Antroposofisch Gezondheidscentrum Therapeuticum Utrecht. In 2016 ben ik met mijn praktijk aan huis begonnen. Mijn antroposofische achtergrond en opleiding vormen een aanvulling voor wie een meer spirituele benadering van het leven heeft of zoekt.
Ik vind het fijn om af en toe ook met humor te kijken: te kunnen (glim)lachen om waar we allemaal tegenaan lopen in onszelf.
Een speciaal aandachtsgebied binnen mijn praktijk is de ondersteuning van mensen, die te maken hebben met een familielid met een psychiatrisch en/of verslavingsprobleem.

Ik ben moeder van een zoon uit 1983 en ik woon samen met Piet in Overvecht. Mijn hobby’s zijn wandelen, zwemmen, lezen, kletsen (of mailen) met vriendinnen, schrijven, film en musea. Ik hou van in de natuur zijn: genieten van planten en dieren, water en luchten, bossen en weilanden, ooievaars en zwanen.