• 1-bijen-zww
  • 2-bijen-zww-kleur
  • 3-bijen-kleur
  • 4-bijen-kleur
  • 5-bijen-kleur
  • 6-bijen-kleur
  • 7-bijen-kleur
  • 8-bijen-zww-kleur
  • 9-bijen-zww

Wie zijn wij?

Bernie de Bie

Bernie de Bie

Ik ben geboren in 1954, afgestudeerd in 1980 als klinisch psycholoog aan de Universiteit van Utrecht. Later ben ik eerstelijnspsycholoog geworden en BIG-geregistreerd GZ-psycholoog. Ik heb in 1992-1994 de opleiding gedaan van de Nederlandse Vereniging ter bevordering van Antroposofische Psychotherapie (NVAP). Dat heeft veel voor mijn werk betekend.
Ik heb ruim 20 jaar een eigen praktijk als eerstelijnspsycholoog gehad binnen het Antroposofisch Gezondheidscentrum Therapeuticum Utrecht. In 2016 ben ik met mijn praktijk aan huis begonnen. Mijn antroposofische achtergrond en opleiding vormen een aanvulling voor wie een meer spirituele benadering van het leven heeft of zoekt. Ik hou erg van filosofie, theologie en de meer esoterische stromingen daarbinnen.
Ik vind het fijn om af en toe ook met humor te kijken: te kunnen (glim)lachen om waar we allemaal tegenaan lopen in onszelf.
Een speciaal aandachtsgebied binnen mijn praktijk is de ondersteuning van mensen, die te maken hebben met een familielid met psychiatrische en/of verslavingsproblemen.

Ik ben moeder van een zoon uit 1983 en woon samen met Piet in Overvecht. Mijn hobby’s zijn wandelen, zwemmen, lezen, kletsen (of mailen) met vriendinnen, schrijven, film en musea. Ik hou van in de natuur zijn: genieten van planten en dieren, water en luchten, bossen en weilanden, ooievaars en zwanen.

Gonneke Schmidt

Ik ben ook geboren in 1954 in Utrecht en afgestudeerd als klinisch psycholoog aan de Universiteit Utrecht.
Ik ben gehuwd, moeder van twee dochters en oma van vijf kleinkinderen. In mijn vrije tijd houd ik me graag bezig met schilderen, musea bezoeken, literatuur, dansen en wandelen.

Als psycholoog heb ik gewerkt in diverse organisaties en als zelfstandige in een eigen praktijk. Mijn werk doe ik op een persoonlijke en betrokken manier vanuit de oprechte wens om mensen verder te helpen op hun ontwikkelingsweg. Het geeft me veel voldoening als ik iemand kan helpen om steeds meer te worden wie hij/zij in wezen is en dat te gaan doen wat bij hem/haar past. Ik ben geschoold en heb ervaring in diverse psychotherapeutische methoden zoals gedrags- en cognitieve therapie, emdr, imaginatie-therapie en antroposofische gesprekstherapie.